Vadászgörényekről

Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik
MENÜ

- Kiránduláskor: a görit vihetjük kabátban vagy táskában, mivel a séta után hazafelé már valószínűleg aludni fog.

- Kiállítások esetében a hordozó vagy ketrec általában kötelező, a görények kényelmének biztosítása érdekében.

- Külföldre való szállításkor a görényeknek útlevél még az EU tagállamaiban is kötelező! Szükséges továbbá az érvényes szopornyica és veszettség elleni oltás, valamint az útlevélbe bejegyzett állatorvosi klinikai vizsgálat. Repülőn való szállításnál egy hordozóban csak akkor helyezhető el 2 vadászgörény, ha 4 hónaposnál nem idősebb alomtestvérek. Az egyes országok speciális követelményeket is szabhatnak meg a behozatalra és kivitelre vonatkozóan, például Nagy-Britanniába csak úgy lehet bevinni görényt, ha a veszettség elleni oltás után 1 héttel vért vesznek az állattól, az eredményt kiküldik a célországba, és ha megfelelő az eredmény, 6 hónap elteltével  be lehet vinni a görit.

A vadászgörényt szállíthatjuk ketrecben vagy hordozóban.

Kerüljük a vadászgörények hőségben történő szállítását!

A megfelelő szállítóeszköz kiválasztásánál vegyük figyelembe a közlekedés módját (gyalog, autóval, tömegközlekedéssel) , az úticélt

Hosszú útra visszük a görit és útközben nincs lehetőség megállni itatni, wc-zni, akkor a ketrec a javasolt. Tömegközlekedési eszközön nagyobb hordozó .

A rácsra szereljünk fel önitatótvagy itatótálkát. 4-5 óránál rövidebb időtartamú úton az etetés nem javasolt.

Állatorvoshoz vitelkor: hordozó mindenképpen javasolt! A rendelő várójában lehetőleg ne tegyük le a földre vagy a székekre a görit!

 

Szavazás

Hogy tetszik az oldal? :)
Tetszik!
Nem Tetszik!
Asztali nézet