Vadászgörényekről

Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik
MENÜ
A görény rágcsálókkal, békákkal, madarakkal, tojással, gyümölccsel és zöldségfélékkel táplálkozik, de mindent megeszik, ami elérhető. Táplálása így nem okoz nagy gondot, de figyelembe kell vennünk, hogy 70-80%-ban nyers húst is kapjon (de ne sertéshúst) és mellé zöldségfélét, gyümölcsöt, sajtot, tojást. A téli időszakban több zsiradékra van szüksége, így kövérebb húst is kaphat. Konzerves, illetve száraz macska- vagy kutyaeledellel való etetés nem ajánlott, hiszen ha étrendje elég változatos, minden vitamint és számára fontos dolgot megkap, nincs szükség mesterséges vitaminokra. A rizs és a burgonya nehezen emészthető!
Kiegészítő eledelek

Tavasszal és ősszel, amikor a vadászgörény vedlik, adjunk neki szőroldó tápot. Bundája tisztítása, nyalogatása során sok szőrt nyel, ami az egészségét veszélyeztetheti. A szőroldó paszta segít, hogy a szőr az állat emésztőrendszerén gond nélkül áthaladhasson.

Rágcsálnivalók

Kaphatók olyan falatkák, jutalomtabletták, amelyek nemcsak hogy ízleni fognak kedvencünknek, de a szőre is szép fényes lesz tőlük. Ezekből napi pár szem bőven elegendő. A túlzott kényeztetés A-vitamin többletet okoz. Ahogy már írtuk, gyümölcs apróra vágva, pép vagy kipréselt lé formájában adható, de kerüljük az olyan magas keményítőtartalmú ételeket, mint például a gabonapehely. A vadászgörények imádják az édességet, de ennek mennyiségét is célszerű korlátok között tartanunk.

 

Szavazás

Hogy tetszik az oldal? :)
Tetszik!
Nem Tetszik!
Asztali nézet